Lost Places 2018

Ook dit jaar zijn we weer op pad gegaan om Lost Places te gaan doen. 
Wederom werd het hetzelfde gebied gekozen op de grens van Luxemburg en Frankrijk, omdat hier nog Lost Places te vinden zijn.

Twinlife had wederom weer de organisatie op zich genomen en met dezelfde club als vorig jaar, hadden we wederom een topweekend.

Op dag 1, 16 maart, kwam ik wat later aan bij het hotel, aangezien ik eerst moest werken. Dus wat er die dag gebeurd is allemaal… geen idee.. 🙂 

Dag 2, 17 maart,  begon uiteraard met een ontbijt. Toen het ontbijtje op was en iedereen klaar was om te vertrekken, begonnen we als eerste bij een tank(je). Daarna zijn we doorgereden naar een verlaten huis, maar uiteindelijk hadden we die geocache niet gevonden. Daarna door langs een Franse Militaire begraafplaats om vervolgens bij een oude verf/spuiterij te komen. Wat een lucht hing daar. Maar wel gevonden.
Vervolgens zijn we naar een bunker gegaan en naar een tank waar ook een geocache lag.
Daarna was het weer tijd om naar het hotel te gaan. 

Ook dag 3, 18 maart, begon met een ontbijt. Koffers gepakt, want we gaan weer richting huis. Maar eerst nog cachen.
In Thionville hadden we nog een Duitse militaire begraafplaats opgezocht voor een geocache. Daarna reden we door naar een oude watertoren in een sneeuwend landschap.Via de grenslijn van België en Luxemburg, kwamen we in Bastogne bij het Bastogne War Museum. Helaas geen tijd om naar binnen te gaan. 
Vervolgens zijn we doorgereden naar een verlaten (pomp)huis midden in een weiland. Via enkele herdenkingsmonumenten zijn we aangekomen bij het  Ardennes American Cemetery and Memorial. Wat een plek! En dat bedoel ik dan indrukwekkend. Hier heeft FrogFoot1 een graf geadopteerd en hij wilde dat aan ons delen. Heel goed om dat te doen. Zo houd je de geschiedenis in stand.
Daarna gingen sommige weer naar huis, maar wij gingen nog even door.
Langs een oude scrapyard en in Luik nog een paar geocaches gedaan. Toen was het echt tijd om te gaan.

Tot slot was het een zeer indrukwekkend weekend met bunkers, fabrieksterreinen, oorlogsmonumenten en tanks.
Voor diegenen die de GC-nummers willen hebben, klik hier.