1 min read

Powerknop vervangen van Oregon 550

Powerknop vervangen van Oregon 550

Eindelijk was het zover, de powerknop van mijn Garmin Oregon 550 deed niet meer wat ie moest doen.

Komt je dit bekend voor? Ik lees het regelmatig op forums en/of Facebook dat mensen ook een kapotte powerknop hebben van hun Garmin GPSr.

Aangezien ik het niet nodig vond om een nieuwe GPSr te kopen, want ik ben zeer tevreden en blij met deze GPSr. Touchscreen is prima, je kan OSM kaarten er op zetten, GPS is goed. Kortom, eens kijken welke opties er zijn om dit te repareren.

Op eBay kwam ik deze website tegen: Parts for Garmin. Nou… Voor $35 wil ik het wel proberen. Dus besteld. En na ongeveer 2 weken kwam deze via de post binnen. En toen begon het gepruts.

Eerst met een schroevendraaier het oude rubber verwijderd. En dan ziet de zijkant er zo uit:

Vervolgens het nieuwe rubber erop plakken. Maar eerst even kijken of ik het nieuwe rubber een beetje moet “bijvijlen”. Vervolgens de bisonkit erbij gepakt en toen begon het plakwerk. Daarna allemaal elastiekjes om de GPSr heen en het nieuwe rubber en toen een dag laten drogen. Het eindresultaat is:

De powerknop werkt weer, dus die $35 was het wel waard. Ik kan weer even vooruit met mijn GPSr.

Tot de volgende keer.